Blogi, Vuokratyö

Vuokratyöntekijän palkkaaminen: Työnantajana vuokratyöntekijälle epävarmoina aikoina

Työmarkkinat elävät suurinta murrosta pitkään aikaan ja päällimmäinen mielikuva on epätietoisuus. Vuokratyöntekijän palkkaaminen on matalan kynnyksen rekrytointitapa.

Kirjoittanut: Petri Heinola, Yksikön johtaja, Tampere

 

 

Elokuun aikana alkanut hallituksen budjettiriihi ja jotkin arviot ovat sen suuntaisia, että maailmantalous on ollut vaikeammin ennustettavaa viimeksi toisen maailmansodan aikana.

Työllisyystoimista on tässä yhteydessä on noussut pari merkittävää seikkaa keskiöön: ansiosidonnainen päiväraha ja eläkeputkesta luopuminen. Ensimmäisen kohdalla on tuotu esiin ajatus, että se kuuluisi jokaiselle työttömäksi joutuvalla riippumatta siitä, onko jonkin työttömyyskassan jäsen vai ei. Samaan keskusteluun on yhdistetty myös päivärahan porrastaminen. Lisäksi eläkeputken poistamisella on ajateltu olevan työuria pidentävä vaikutus.

Työllisyysasteen tavoite haastava

Valitettavasti en usko, että näillä toimilla saadaan merkittävästi työllisyysastetta nousuun. Hallitusohjelmassa oleva tavoite 75% työllisyysasteesta on jo nyt osoittautunut liian haastavaksi ja koronapandemian aikaan mahdottomaksi toteuttaa.

Niitä keinoja, joita hallitus esittää ei yrittäjäpiireissä tunnisteta kannustaviksi työllistämisen kannalta.

Seuraava on suora lainaus hallitusohjelman tekstistä: ”Jatkossa työllisyysasteen nosto on haastavaa. Olennaista on lisätä osatyökykyisten, vaikeasti työllistyvien ja maahanmuuttajien osallistumista työmarkkinoille. Tarvitaan vaikuttavia toimia näiden ryhmien työllistämiseksi.”

Kynnyskysymys lienee, kuinka näiden henkilöiden työllistymistä tuetaan ja kustannuksia jaetaan. Käytännössä siis mitä nämä mainitut vaikuttavat toimet ovat.

Vuokratyöntekijän palkkaaminen vähentää työllistämisen riskejä

Henkilöstöpalvelualalla on totuttu jakamaan työllistämisen riskiä yritysten kanssa. Usein yrittäjiä työnantajaksi ryhtyminen ei oikein puhuttele, etenkin, jos maailmantalouden ennustaminen ei ole vakaalla pohjalla. Korona on tuonut ennen näkemätöntä epävarmuutta, jolloin rekrytointi voi olla liian pelottavaa.

Me olemme Talent Centerillä tätä miettineet ja kehittäneet palvelun, jolla tuo pelko taklattaisiin. Kutsumme sitä henkilöstöhallintopalveluksi, jonka idea pähkinänkuoressa on se, että yritys voi kasvaa ja siellä voi työskennellä henkilökuntaa ilman, että työtä tarjoava yritys on työnantajan ominaisuudessa.

Henkilöstö on Talent Centerin palkkalistoilla ja me toimimme työnantajana kantaen kaikki siihen liittyvät vastuut – niin vakuutukset, työterveyden kuin hallintokulutkin. Yhteistyöyritys voi kasvaa ja kehittyä hyötymällä meidän tuottamastamme palvelusta eikä riskiä henkilöstön rekrytoinnista tarvitse kantaa.

Henkilöstöhallinto palveluna helpottaa arkea

Henkilöstöllä on hyvin turvattu asema, koska henkilöstöhallintopalvelun tuottaja noudattaa voimassa olevaa työehtosopimusta ja paikallisen sopimuksen ehtoja. Palkat tulevat ajallaan ja oikein. Vuokratyöntekijän palkkaaminen mahdollistaa sen, ettei yhteistyöyrityksen tarvitse käyttää hallintoasioihin aikaa tai vaivaa. Kaikki työsuhdetta koskevat työntekijöiden kysymykset hoituvat Talent Centerin kautta.

Pienessä yrityksessä HR-asioiden ulkoistaminen säästää valtavasti aikaa ja asiat hoituvat varmasti kaikkien pykälien mukaan, etenkin kun kumppanina on Talent Center. Arvostan suuresti sitä, miten Talent Center pitää huolta työntekijästä, joka kuitenkin tekee meillä tulosta. Virherekryjä ei ole ollut.

– Tiina Salminen, Snuup Oy

 

Vuokratyöntekijän palkkaaminen tulevaisuudessa

Uskaltaisin ennustaa, että henkilöstöhallintopalvelut tulevat lähitulevaisuudessa nostamaan profiiliaan. Tällä tarkoitan samansuuntaista muutosta kuin taloushallinnon ulkoistamista tilitoimistoille – henkilöstöhallinto tulee olemaan yhtä lailla arkipäivää kuin taloushallinto on jo nyt.

Ulkoistettuna palveluna se tullaan hoitamaan varsinkin PK-sektorin yrityksissä, joihin alan ammattilaisten rekrytoiminen saattaa olla liian mittava investointi. Hyvin koulutettu ja asian osaava henkilöstö hoitaa kustannustehokkaasti kaikki henkilöstöhallintoon liittyvät toimenpiteet.

Lue lisää henkilöstövuokrauksesta

 

Jos haluat keskustella enemmän henkilöstöhallinnosta palveluna, jätä soittopyyntö.

 

Form 423707483 to be rendered here.