Henkilöstöpalvelut

Talent Center on vuonna 2010 perustettu henkilöstöpalvelu- ja asiantuntijatalo, joka on erikoistunut ylempien toimihenkilöiden ja johdon suorahakuihin, headhuntingiin sekä soveltuvuusarviointeihin ja kykytestauksiin. Toimipisteemme sijaitsevat Helsingissä, Tampereella, Porissa ja nyt myös Oulussa. Olemme ylpeitä korkeasta asiakastyytyväisyydestämme, joka kumpuaa pitkästä kokemuksestamme liike-elämän johto- ja toimitusjohtajatason tehtävistä. Tämä mahdollistaa korkeatasoisen rekrytointiprosessin jo määritysvaiheesta strukturoituun haastatteluun ja testaukseen. Luottamus ja huolellisuus ovat keskeisiä arvojamme.

Executive search ja headhunting

Executive Search eli Headhunting ja suorahaku ovat tehokkaita keinoja haasteellisiin asiantuntija- ja johtorekrytointeihin. Käytössänne ovat laajat verkostomme, johtotason tehtävien vaatimusten ymmärrys ja modernit työkalut.
Lue lisää

Henkilöstövuokraus

Henkilöstövuokraus tuo joustoa yrityksen kiinteisiin kustannuksiin. Talent Centerin henkilöstövuokraus on helppo ja nopea keino saada käyttöön kunkin alan paras osaaminen ja ammattitaito oikeaan aikaan, oikeaan paikkaan.
Lue lisää

Rekrytointi

Rekrytointipalvelumme kattaa koko rekrytointiprosessin alusta loppuun. Meillä on pitkä ja laaja-alainen kokemus eri toimialojen ja osaamisalueiden rekrytoinneista, ja tarjoamme alan kattavimmat rekrytointipalvelut. Perehdymme huolella asiakkaidemme liiketoiminnan erityispiirteisiin ja kulttuuriin löytääksemme parhaat osaajat.
Lue lisää

Kansainvälinen rekrytointi

Kansainvälisiltä markkinoilta löytyy paljon osaavia ammattilaisia erityisesti teollisuuden tarpeisiin. Talent Centerillä kansainvälinen rekrytointi on oma kokonaisuutensa, joka käsittää myös tulkkaukset ja asiakirjojen käännökset.
Lue lisää

Henkilöarvioinnit

Erilaiset henkilöarvioinnit, kuten persoonallisuus- ja työmotivaatioarvioinnit sekä kykytestaukset ovat tärkeä osa niin rekrytointiprosessia kuin henkilöstön kehittämistäkin.
Lue lisää

Johdon arviointi

Talent Centerin johtoryhmätyöskentelyyn erikoistuneet henkilöt pystyvät toteuttamaan itsenäisen ja objektiivisen arvion johtoryhmistä. Jatkuva kehittyminen ei ole pelkästään organisaation sisällä toimivien yksilöiden kannalta tärkeää - sitä tarvitaan myös huipulla.
Lue lisää