Henkilö­arvioinnit

Henkilöarviointi ja soveltuvuusarviointi ovat tärkeä osa niin rekrytointiprosessia kuin henkilöstön kehittämistäkin. Palveluihimme kuuluu monipuolinen valikoima erilaisia kyselyjä ja kartoituksia aina asiakkaan tarpeiden mukaan räätälöitynä.

Soveltuvuusarvioinnissa käytämme AON-työkalua

Työkaluna käytämme Euroopan suosituinta AON-arviointityökalua. Vuosittain Aonin avulla tehdään noin 30 miljoonaa arviointia. Talent Center tahollaan on tehnyt satoja henkilöarviointeja liittyen henkilöstöön, sen kehittämiseen ja rekrytointiin. Tutustu lisää soveltuvuusarviointiin sekä henkilöarvioinnin menetelmiin.

Työpersoonallisuuskyselyä käytetään ennustamaan työsuorituksia, minimoimaan virhevalintojen riskiä ja maksimoimaan kehittämistoimien tuloksia. Kysely antaa tukea rekrytointiin, tiimin jäsenten potentiaalin kartoittamiseen, myyntihenkilöstön kehittämiseen ja esihenkilötyöhön.

Motivaatiokyselyn tulosten avulla esihenkilöt voivat sitouttaa ja johtaa paremmin, saavuttaa tiimin täyden potentiaalin, parantaa tuottavuutta ja vähentää työntekijöiden vaihtuvuutta.

Erilaisilla kykytesteillä, kuten numeerisen, verbaalisen ja induktiivisen päättelykyvyn testeillä mitataan ehdokkaan kykyä tehdä arvioita ja oikeita päätöksiä tai päätelmiä sekä kykyä ymmärtää erilaisten käsitteiden välisiä suhteita mm. lukujen ja tilastojen pohjalta.

Soveltuu karsimaan hakijoita, parantamaan työtulosta tai sisäiseen auditointiin. Mittari ennustaa työntekijöiden poissaoloja, luotettavuutta, tuottavuutta, asiakassuuntautuneisuutta ja työn läpivientiä ilman kontrollia.

Jaa palvelu

Muut palvelumme

Ota yhteyttä

Talent Centerillä henkilöarvioinnit tekee sertifioitu testaaja. Sinua palvelevat:

Jari Nokkonen

toimitusjohtaja

Mika Niininen

liiketoimintajohtaja

Lähetä viesti

Täytä tietosi, niin olemme sinuun yhteydessä. Räätälöidään yhdessä yrityksellesi sopiva ratkaisu.